CORONAVIRUS UPDATE – 24 april 18:00 uur.

FLYWISE ANNULEERT ALLE REIZEN VAN 14 MAART – 30 JUNI 2020

Geachte heer, mevrouw,

Naar aanleiding van uw reservering bij onze reisorganisatie willen wij u in verband met het coronavirus als volgt informeren. In de huidige omstandigheden kunnen onze reizigers niet langer onbezorgd op reis. Reizigers wordt de toegang tot landen geweigerd en vluchten worden kort voor vertrek geannuleerd.

Om deze reden is besloten om alle Flywise reizen met vertrek van 14 Maart t/m 30 Juni te annuleren.

SGR Corona-voucher

Reizigers waarvan de reis door Flywise is geannuleerd ontvangen een voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later moment zodra de situatie het toelaat geboekt kan worden. De voucher is 1 jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. U kunt de voucher gebruiken voor ons volledige aanbod reizen op de website. U kunt dus zelf uw bestemming, reismoment en reisduur kiezen.

Wij nemen binnen 2 weken contact met u op over de wijze waarop de voucher ter beschikking wordt gesteld en hoe u hiervan gebruik kunt gaan maken. Neem hierover geen contact met ons op. U ontvangt uw voucher automatisch per e-mail met alle nodige informatie. De e-mail kan in uw SPAM terecht komen.

Annuleringen gedaan door Flywise vanaf 14 Maart t/m 30 Juni én annuleringen gedaan vanaf 8 Maart in Italië vanwege het negatief reisadvies aldaar kunnen gebruik maken van de voucherregeling. Alle annuleringen worden vanzelf omgezet naar een voucher en deze ontvangt u binnen 2 weken per e-mail van Flywise. Annuleringen gedaan door reizigers zelf of voor deze tijd worden volgens de reguliere annuleringsvoorwaarden behandeld en ontvangen geen voucher. Heeft u zelf uw vluchten al omgeboekt voor een latere reisdatum? Dan ontvangt u hiervoor geen voucher. U kunt dan gebruik maken van uw omgeboekte vlucht. Voor de waarde van uw hotelboeking die nu niet langer door kan gaan ontvangt u wel een SGR Corona-voucher.

Bent u wel op reis geweest en maakte u gebruik van uw pakketreis? Dan ontvangt u geen voucher.

Informatie over de speciale SGR Corona-voucher kunt u hier teruglezen op de website van de SGR:

https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/

Terugbetalingen niet mogelijk

Wij begrijpen dat u misschien de voorkeur heeft voor een volledige terugbetaling van de betaalde reissom, zoals u soms eerder ook is aangegeven. De omstandigheden waar wij nu in verkeren, samen met de rest van de reisbranche, zijn echter zo uitzonderlijk dat wij voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Branchevereniging ANVR ondersteunt deze oplossing. De SGR staat garant voor de voucher voor pakketreizen.

Tenslotte

Wij willen u beleefd verzoeken geen contact te zoeken met onze klantenservice tenzij u zich op de bestemming bevindt en acuut hulp nodig heeft. Onze klantenservice geeft prioriteit aan reizigers die onze hulp op dit moment het meest nodig hebben. Wij willen u vragen om de ontvangst van uw voucher met nadere informatie af te wachten. Wij kijken er naar uit u in de toekomst alsnog als reiziger te mogen verwelkomen.

Vertrek vanaf 1 Juli en verder

Op dit moment wachten wij af hoe de situatie zal zijn dichter bij uw reisdatum. Wij begrijpen dat u zo snel mogelijk nieuws wilt horen over uw reis. Wij zullen uiterlijk 25 Juni onze reizigers die gepland zijn om in juni te vertrekken een update sturen. Wilt u uw reis annuleren? Dan gelden reguliere annuleringsvoorwaarden. Wij vragen u ons bericht af te wachten en in de tussentijd geen onnodig contact te zoeken met onze klantenservice. Mocht uw reis ook geannuleerd worden, dan kunt u net als eerdere reizigers rekenen op een passende oplossing, bijvoorbeeld in de vorm van de SGR Corona-voucher.

Nieuwe reizen

Flywise heeft besloten tot nader order geen nieuwe reizen te boeken met een vertrekdatum van voor 1 November 2020. De situatie is momenteel te onstabiel om onze reizigers een goede ervaring te kunnen bieden. Wanneer de situatie normaliseert en stabiliseert zullen wij dit opnieuw bekijken. Voor vertrek na 1 November kunt u op dit moment probleemloos een reservering maken.

Verder werken wij aan een nieuw uitgebreid assortiment bestemmingen zodat alle reizigers die dadelijk over een SGR corona-voucher beschikken ruim de keuze hebben om een nieuwe reis te boeken.